Algemeen

De nieuwe datum voor de 8de editie van de Kempen Run is 18 maart 2018!

 

19 maart 2017: Recordaantal deelnemers in Hapert. De Belgische hardlopers hebben de weg naar de Kempen Run gevonden. Zondag 19 maart stonden vele zuiderburen aan de start. De naam die het meest in het oog sprong was die van meervoudig Olympiër Veerle Dejaeghere. Met haar stonden bijna twaalfhonderd lopers en loopsters aan de start voor een van de wedstrijden. De Westvlaamse topatlete won echter niet bij de dames. Die eer was weggelegd voor haar landgenote Nina Lauwaert. De 29-jarige Belgische was er zelf beduusd van dat ze gewonnen had. “

We liepen samen in een mannengroepje tot Veerle kramp kreeg”, bloosde de atlete uit Sint Niklaas. Op aanraden van haar trainer was ze naar de Kempen Run gekomen. Ze nam meteen een levensgrote hap af van het parcoursrecord. “Ik train pas anderhalf jaar serieus en de progressie is enorm”,naldus de beloftevolle loopster. Ondanks de moeilijke, vooral winderige, omstandigheden verbeterde ze ook haar persoonlijk record met acht minuten. “Ik zou graag de marathon lopen in Tokyo, maar deze zomer richt ik me eerst nog een jaar op de baan. Al mijn pisterecords staan immers klaar om in de loop van het jaar verbeterd te worden”.

Bij de mannen was de halve marathon een echt gevecht met de weersomstandigheden. Als in een wielerpeloton  zocht elke loper beschutting bij een ander. Het tempo zakte daarom, waardoor toptijden moeilijk te realiseren waren. Dat ondervond ook de latere winnaar Yannick Michiels. Hij komt uit Dessel, net over de grens “We hebben lang samengelopen in een groepje van vijf. Pas in de laatste kilometers viel het helemaal uit elkaar”, aldus de loper die lid is bij Vabco Mol.

 

Stijn Fincioen is inmiddels vaste gast bij De Kempen Run. Hij is een echte ambassadeur geworden voor deze loop. Zo had hij Veerle Dejaeghere ook warm gekregen voor deze wedstrijd. Zelf hield hij aan deze wedstrijd een vierde plaats over. Een mindere winterperiode was daar debet aan. Hij prepareert zich nu om over een dikke maand te gaan hazen bij de marathon van Hamburg. Binnen dat Belgische geweld bij de mannen was Hapertenaar Ben Souwen de enige Nederlander die het podium mocht beklimmen. Weliswaar voor een achtste plaats, maar het bevestigt zijn talent. Ben heeft een drukke crosswinter achter de rug en neemt even gas terug. In zijn eigen woonplaats kon deze atleet natuurlijk niet ontbreken.

 

De organisatie van de Kempen Run kan terugkijken op een geslaagd evenement. De startlijst telde maar liefst 1170 deelnemers, van de Rode Neuzenloop tot de halve marathon. Dat is een recorddeelname, die alleen mogelijk te maken is met behulp van veel vrijwilligers en sponsors. Het laat zien dat de stichting erin is geslaagd om van deze wedstrijd een regionale topwedstrijd te maken

 

 

 

 

 

   

Zeer bijzonder is het aantal kinderen dat meedoet aan de Kempen Kidsrun. Ruim 320 inschrijvingen voor de RodeNeuzenrace en de 1km races

 

 

 

De werkgroep Kempen Kidsrun ziet de datum 18 maart 2018 graag weer op alle sportagenda's van alle sportdiciplines. De 1 km races bewezen ook in 2017 weer dat er ook veel hardlooptalent zit binnen en buiten de atletiekverenigingen.

 

 20160320-IMG 10079

 

 Ook dit jaar kleurde het weer rood met een groot aantal deelnemers van onze eigen loopgroep No-Limits!

 

 

 

De verenigingprijs, waarbij 25% van het inschrijfgeld van de voorinschrijvingen van een sportvereniging wordt teruggestort als meer dan 15 deelnemers meedoen aan de halve marathon, 6.5km of 10km was wederom een succes!

o.a. AVR'69, GVAC, Eindhoven Atletiek, en DES haalde de verenigingprijs binnen!  

 

 

 

De Kempen run start

17 Maart 2019

  dagen

 : :  uren


Laatste nieuws

Nieuwsbrief

   Atleet
   Recreantloper
   Kid runner
 

Sponsors