Verslag Kempen Run 2018

 

De achtste editie van Kempen Run had een bar en winters karakter. De wind maakte het zwaar en extra koud. Dat weerhield er 1100 lopers niet van om mee te doen aan een van de wedstrijden.

 

Een bijzondere bijdrage leverden de 130 vrijwilligers. Lopers zijn in beweging en kunnen zich warm lopen. Veel vrijwilligers hebben zo’n twee uur stil gestaan om lopers en verkeer in goede banen te leiden, om water aan te reiken, of om op een andere manier te steunen. Misschien waren zij dit jaar wel de echte helden van de Kempen Run.

 

De wedstrijd kreeg traditioneel een sterk Belgisch getint wedstrijdveld. Onze zuiderburen gingen ook weer met het gros van de prijzen lopen. Lander Van Droogenbroeck heerste bij de mannen op de halve marathon. Na twee kilometer al liet hij zijn concurrenten achter en trok er op uit met zijn trainingsmaatje Jonas Roels. Hij had geen speciale doel voor ogen: “Ik ben onlangs vader geworden. Dat betekent ook voor mij, dat ik me moet aanpassen. Voorlopig voor mij geen grote wedstrijden. Ik heb op gevoel mijn eigen tempo gelopen”, aldus de inwoner van het kleine Opwijk, vlakbij Brussel.

 

Achter hem ontspon zich een gevecht om de podiumplaatsen. Hapertenaar Ben Souwen liet zich daarin niet onbetuigd. Toch moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. “Het laatste stuk tegen de wind op Terkooijen en Overland brak me op”, vertelde Ben Souwen. Het was zijn eerste wegwedstrijd na een zwaar crossseizoen. “Ik ga deze zomer ook baanwedstrijden lopen om mijn snelheid op te schroeven”, klonk hij ambitieus.

 

De weersomstandigheden deden hem al vooraf inzien, dat een persoonlijk record – zijn oorspronkelijke plan -  niet mogelijk zou zijn. “Jammer, want de Kempen Run is een snel parcours”. Hij werd in de mening bijgestaan door Van Droogenbroeck. “Ik ben hier nu voor de tweede keer. Het is hier schitterend en snel. Ook de organisatie is prima”, klonk het complimenteus.

 

Bij de dames werd de titel geprolongeerd door Nina Lauwaert. Zij is 29 jaar oud en komt uit Sint Niklaas. De winnares van de Kempen Run is een van de  grootste Belgische hardlooptalenten. “Binnenkort loop ik mijn eerste marathon, maar ik weet nog niet waar”. Het is een nieuwe stap richting haar uiteindelijk doel. “Alles is gericht op een kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020”.

 

Achter deze toppers liepen duizend kinderen en recreanten hun kilometers in de Kidsrun, de Rode Neuzen Race, de 6,5, 10 en 21 kilometer. Vooraf hadden ze zich misschien beter weer gewenst. Na afloop konden ze echter met trots terugkijken op hun prestatie in de winterse omstandigheden. Een ding is zeker: De editie 2018 van de Kempen Run zullen ze niet snel vergeten.

 

 

 

De Kempen run start

17 Maart 2019

  dagen

 : :  uren


Laatste nieuws

Nieuwsbrief

   Atleet
   Recreantloper
   Kid runner
 

Sponsors