Verslag Kempen Run 2023:

Na 4 jaar kon het weer en mocht het weer. De edities 2020, 2021 en 2022 van de Kempen Run moesten vanwege corona worden afgelast. Maar de editie van 2023 was er een met een gouden randje. Met bijna 900 deelnemers de druks bezochte Kempen Run van allemaal. Een mooie droge en zonnige dag met veel toeschouwers, voor de lopers mogelijk iets te warm. Een parcours winnaar die met een tijd van 1 uur en 4 minuten het parcoursrecord verbetert. Een prachtige nieuwe MFA als ontvangstruimte voor bezoekers, vrijwilligers en deelnemers. 

De dag werd afgetrapt door de jongste deelnemers. De groepen van 11-13 jaar, 9-10 jaar, 7-8 jaar en natuurlijk de rode neuzenloop voor de allerjongsten. Ondanks de waarschuwing van de speaker om rustig te starten vlogen de kleinsten als een raket weg van de startlijn. De jongste deelnemer moest nog wel leren praten, maar hardlopen was geen probleem aan het handje van oma.

IMG 1069

Om 11 uur de massastart van de senioren. Er hadden zich bij voorinschrijving al ruim 750 deelnemers gemeld. Met Mustefa Kedit Tebo, Gatechew Niguse Tesfaye en Amaury Paquet had de organisatie wel enkele toplopers aan boord. Dat bleek later uit de uitslagen. H parcoursrecord werd verbroken door Mustefa Kedit Tebo met een tijd van 1 uur, 4 minuten en 10 seconden. Gatechew Niguse Tesfaye eindigde als 2e op 1 minuut afstand van de winnaar. De in Hapert wonende Ben Souwen liep een zeer verdienstelijke tijd van 1 uur, 13:07 en bereikte daarmee de 8e plaats. Ben startte zijn loopcarriere nog ooit bij No-Limits in Bladel. Inmiddels traint hij al jaren bij Eindhoven Atletiek.

IMG 1257

Bij de dames werd Kim Dillen van Eindhoven atletiek de 1e dame in een tijd van 1 uur, 18:12. Op de 2e plaats eindigde Birgit Massag in 1:30:49 en Mila Andreew werd 3e met een tijd van 1:32:22
De andere deelnemers aan de halve marathon mochten er iets langer over doen. De snelste loper van No-Limits was Henry Verdaat met een tijd van 1 uur, 50:30  Van No-Limits deden 11 leden mee aan de halve marathon, 40 aan de 10 km en 2 leden kozen de 6,5 km.

Bekijk hier de uitslagen!

Voor de Kempen Run 2024 ziet de organisatie iedereen graag op zondag 17 maart 2024 in Hapert! 

 

Verslag Kempen Run 2020:

Helaas geen loopfeest in Hapert op 15 maart.

We waren er helemaal klaar voor om met de 10de editie van start te gaan.

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten.covid 19

Op dinsdag 10 maart direct na de aankondigingen van de regering hebben we direct besloten ons evenement af te lassen.

Gelukkig hebben we alle ingeschreven deelnemers middels een nieuwsbrief op de hoogte kunnen brengen.

Het inschrijfgeld kon door de deelnemers behouden worden en met een vergadering op dinsdagavond 10 maart, hebben we alle belangrijke en lopende afspraken met sponsoren en leveranciers behandeld en later na alle tevredenheid kunnen afronden.

Al bij al een vervelende maar noodzakelijke maatregel.

We hopen op 21 maart 2021 de 10de editie alsnog te kunnen organiseren! Afwachten nog. 

 

Verslag Kempen Run 2019:

Loopfeest in Hapert op 17 maart 2019.

Belgen pakken de prijzen in de KempenRun:

Belgische atleten komen graag naar De KempenRun in Hapert. Fons Liebregts en Jos Beerens slagen er elk jaar in om ze naar de Nederlandse Kempen te halen. Dat betekent ook, dat ze veelal met de prijzen gaan lopen.
Dat laatste was ook afgelopen zondag 17 maart weer het geval tijdens de negende editie van De Kempen Run. Bij de vrouwen was de eerste prijs op de halve marathon voor de onderwijzeres Kim Geypen. Bij de mannen was het Gerd Devos van Atletiekclub Turnhout die al zijn tegenstanders de hielen liet zien. kempenrun 2019 NL
Hij zegt dat hij heeft genoten van het mooie parcours en de goede organisatie: “IK ben nieuw in Turnhout en hoorde dit van mijn clubgenoten. Het is me goed bevallen”, vertelt de dertigjarige DeVos na afloop in de Eurekasporthal, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Hij liep 1:08:25 over de 21,1 kilometer: “We liepen lang met vieren. De Keniaan, Emmanuel Biwot, bleef het langste bij me. Op zeventien kilometer ben ik door gaan drukken”, aldus DeVos, die in Turnhout een baan heeft gevonden als arts. Dat is ook de reden, dat hij bescheiden is in zijn ambities. Het ontbreekt hem aan tijd om naast zijn baan, te trainen voor de nationale Belgische ploeg. “Mijn doel is om mijn tijden scherper te stellen. Ik ga me ook richten op de hele marathon. Kijken wat ik daar kan bereiken”.
Kim Geypen had al wel ervaring met onze mooie halve marathon. Vorig jaar bereikte ze de tweede plaats. Dit jaar schoof ze een plekje op. Ze was duidelijk de sterkste van het vrouwenveld: “Ik heb vooral tussen de mannen gelopen”, kijkt ze terug. Geypen (34) is onderwijzeres en loopt voor Daring Leuven. Ook zij heeft haar ambities bij moeten stellen ten faveure van haar werk: “Vorig jaar was de Kempen Run mijn eerste halve marathon ooit. Ik wil nu kijken wat ik op de hele kan bereiken. Volgende maand loop ik mijn eerste, in Rotterdam. Ik loop niet voor een plaats of om me ergens voor te kwalificeren”.
Achter de twee winnaars werd er op de diverse afstanden hard gestreden voor de prijzen: “Het veld lag dicht bij elkaar, ook op de 10 en 6,5 kilometer. De eerste acht op de halve kwamen binnen een minuut tijdverschil binnen”, kijkt Fons Liebregts terug. Daarachter trok een lange stoet van zo’n 900 deelnemers door het buitengebied. Een stevige wind maakte het niet altijd makkelijk voor de atleten, maar tot hun geluk bleef het nagenoeg droog en kon iedereen terugkijken op een mooie wedstrijd.